Egetræet ved Skovgårdsskolen

Beskrivelse af sag
Øst for Skovgårdsskolen i Gentofte står et 300 år gammelt, meget smukt og sundt egetræ. I forbindelse med at skolen skal have bygget en ny hal, er træet kommet i vejen - ikke for selve hallen, men for maskinerne der skal bygge. Træet er ellers udpeget af kommunen som bevaringsværdigt, men nu mener man at det er for dyrt at køre uden om det under byggeriet.
Danmarks Naturfredningsforening i Gentofte synes det er urimeligt at ofre et ganske enestående træ - der ovenikøbet er sundere og vil kunne leve meget længere end skolens vartegn, egetræet i skolegården - når det slet ikke er nødvendigt.

SKUB og skolebestyrelsen ser det som et  valg mellem et gammelt træ og børnenes trivsel i en ny hal. Vi mener det er forkert at stille det op som et enten/eller!

Status: Egetæet reddet!
Kommunalbestyrelsen vedtog mandag 26. juni at det 2-300 år gamle, imponerende egetræ ved Skovgårdsskolen alligevel ikke skal fældes, fordi der skal bygges en ny hal til skolen. DN har i flere måneder forsøgt at overbevise politikerne om at der måtte kunne findes en løsning så træet kunne bevares og integreres i det nye byggeri, men hidtil forgæves. Da borgmesteren ikke reagerede på en direkte appel fra DN's præsident Ella Maria Bisschop-Larsen, anlagde hovedforeningen mandag morgen en fredningssag. Samme aften vendte kommunalbestyrelsen så om og vedtog en ændret byggeplan der skåner træet.
Uanset at borgmester Hans Toft hævder at den ændrede beslutning ikke har noget med DN's fredningssag at gøre, har vi svært ved ikke at betragte det som en sejr for vores bestræbelser. Vi har arbejdet og agiteret for dette i flere måneder i alle de relevante sammenhænge vi har kunnet finde på, og vi siger i den forbindelse også TAK til alle dem der støttede vores underskriftindsamling. 


Du kan læse mere om vores synspunkter i vores brev til SKUB-sekretariatet (der er bygherrer på hal-projektet). Klik her